Pellegrini már jobban érzi magát, pár napig még orvosi ellátásra szorul

2020. február 26. - 18:31 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő, miután szerdán találkozott Mihail Misusztyin orosz miniszterelnökkel, újságírók előtt kijelentette, hogy a kórházi kezelése után már kicsit jobban érzi magát, de továbbra is orvosi ellátásra szorul.

Pellegrini már jobban érzi magát, pár napig még orvosi ellátásra szorul
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Hozzátette: a lábadozása még eltarthat néhány napig.

Pellegrini közölte: a moszkvai útja nem az utolsó külföldi útja kormányfőként. A szombati választásokat követően részt akar még venni a visegrádi négyek és Recep Tayyip Erdogan török államfő budapesti találkozóján, illetve egy EU-csúcson is, amelynek a fő témája a közös költségvetés lesz.

„Nem gondolom, hogy a választások után pár nappal már megalakulna az új kormány, és nekem a mostani kabinettel együtt le kellene mondanom”

– fűzte hozzá.

Misusztyinnal beszéltek a második világháború befejezésének közelgő, 75. évfordulójáról is.

„Az orosz fél pozitívan értékelte a Szlovák Köztársaság és a szlovák nemzet tiszteletteljes hozzáállását a felszabadítókhoz, a Vörös Hadsereg elesett katonáihoz országszerte”

– jegyezte meg.

Pellegrini arról is tájékoztatott, hogy egy magas rangú orosz tisztviselő tiszteletét fogja tenni a második világháború befejezéséről való megemlékezésen, amelyre május 8-án kerül sor Liptószentmiklóson.

TASR
 

Címkék: Peter Pellegrini