Pellegrini: Matovič találkozóra hívja a szakértőket, miközben nem fogadja meg a tanácsaikat

2021. február 22. - 20:36 | Belföld

Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt kormányfő bírálta Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök hétfői nyilatkozatát, miszerint tárgyalásra hívja a szakértőket a koronavírus-helyzet megoldása céljából. Szerinte Matovič alibistaként viselkedett, és a jelenlegi járványügyi helyzetet a szakértőkre hárította.

Pellegrini: Matovič találkozóra hívja a szakértőket, miközben nem fogadja meg a tanácsaikat
Fotó: TASR

„Ahelyett, hogy szembenézne az igazsággal és beismerné, hogy a kormánya hibájából halnak meg feleslegesen az emberek Szlovákiában, az egészet a szakértők nyakába varrta, akik döntéseit már kilenc hete követjük. Hogy egyértelmű legyen – nem követjük” – reagált Pellegrini Matovič kijelentéseire.

Megjegyezte, hogy a szakértők szigorú lockdownt akartak már karácsony előtt, januárban pedig az újabb országos tesztelés előtt figyelmeztettek, de a kormány másként döntött.

„Szlovákia az elhalálozások és a kórházban kezelt fertőzöttek rangsorában is az élen áll. Igor Matovičot pedig egyetlen célja, hogy megszabaduljon saját és tagadhatatlan felelősségétől” – mondta Pellegrini, aki lemondásra szólította fel Matovičot és kabinetjét, hogy a köztársasági elnök ügyvivő kormányt nevezhessen ki.


TASR/para