Pellegrini: Megértem Lengvarskýt, Matovič és Heger se támogatta

2023. március 1. - 18:21 | Belföld

Vladimír Lengvarský döntése, hogy felmentését kéri a miniszteri posztról, csak megerősíti, hogy az egészségügy sosem tartozott se Igor Matovič OĽaNO-elnök, se Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfő prioritásai közé – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke. Szerinte Lengvarský jól döntött, és se Matovič, se Heger nem támogatta őt.

Pellegrini: Megértem Lengvarskýt, Matovič és Heger se támogatta
TASR-felvétel

„Teljesen logikus, hogy egy miniszter, aki nem birtokolja az őt jelölő párt, a pénzügyminiszter és a kormányfő bizalmát, nem végezheti felelősen a munkáját, ezért helyesen döntött, és már hamarabb megtehette volna ezt a lépést” – jelentette ki Pellegrini. „Láthattuk, hogy ez az alkalmatlan kormány minden lehetséges alkalommal keresztbe tett a miniszternek” – tette hozzá.

Pellegrini szerint ez a lépés is azt támasztja alá, hogy minél hamarabb választást kell tartani, nem elég szeptemberben, mert addig további miniszterek mondhatnak le. Azt is hozzátette, kíváncsian várják, ki veszi át a tárcát, mert rengeteg probléma van az ágazatban.

Lengvarský a kormány szerdai ülését követően jelentette be, hogy kész kérni visszahívását az egészségügyi tárca éléről. Heger azzal reagált, hogy Lengvarský vezetésével a tárca több területen kudarcot vallott.

TASR