Pellegrini meglátogatta a katapultált pilótát a kórházban, hogy megtudja, jól bánnak-e vele

2019. szeptember 30. - 07:37 | Belföld

Peter Pellegrini miniszterelnök vasárnap ellátogatott a nyitrai kórházba, ahol a szombati vadászgépbaleset pilótáját ápolják.

Pellegrini meglátogatta a katapultált pilótát a kórházban, hogy megtudja, jól bánnak-e vele
Fotó: TASR

A kormányhivatal sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy Peter Pellegrini arról érdeklődött, hogy van. "A pilóta biztosította afelől, hogy jól bántak vele mind a nyitrai, mind a besztercebányai kórházban. A miniszterelnök valóban örvend annak, hogy a katonapilótának nem esett komolyabb baja" - szögezik le.

Pellegrini szerint a legfontosabb, hogy a történteket alaposan kivizsgálják, és meghozzák a szükséges intézkedéseket, levonják a következményeket. Ugyancsak bízik abban, hogy a pilóta hamarosan visszatérhet az őt megillető fülkébe.

Szombaton este a szlovák légierő egyik MiG-29-ese zuhant le a Nyitrához közeli Nové Sady térségében. A pilótának sikerült katapultálnia, így nem esett komolyabb baja. Előtte pedig a gépet még lakatlan területre vezényelte. A gép a földet érést követően kigyulladt, tűzoltók oltották el. Az első információk szerint az egyik alternatíva szerint a vadászgépnek nem volt elég üzemanyaga, ezt azonban egyelőre más forrás nem támasztotta alá.

Kapcsolódó cikkek:
Éles lőszer van a lezuhant szlovák MiG-29-esen, a pilóta kórházban
Lezuhant egy szlovák MiG-29-es!
Öreg tragacsok a szlovák MiG-ek, és ez már a BBC-nek is feltűnt

(TASR)