Pellegrini: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszanyerjük az emberek bizalmát”

2018. március 22. - 11:19 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) az új kormány kinevezését követő beszédében hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszanyerjék az emberek bizalmát.

Pellegrini: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszanyerjük az emberek bizalmát”
Fotók: Cséfalvay Á. András

Az új miniszterelnök elmondta, az új kormány kinevezése egy fontos lépés ahhoz, hogy visszanyerjék az ország stabilitását, ez a lépés pedig hozzájárul kialakult helyzet lenyugtatásához.

„Személyesen én és az egész kormány is mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyilkosságot felderítsék” – mondta Pellegrini, majd hozzátette, az elmúlt hetekben Európa fekete foltjaként emlegették Szlovákiát, ezt azonban cáfolja, mert a közép-európai régió legfejlettebb államai közé tartozik, amire szerinte büszkének kell lennünk.

Pellegrini kiemelte, az elmúlt huszonöt évben több politikai válság is volt az országban, mégis mindig meg tudták azt oldani a demokratikus törvények alapján.

Az ellenzékkel kapcsolatban az új kormányfő megjegyezte, joguk van kritizálni a kormányt, de az elkövetkező időszakban az ellenzéknek is hozzá kellene járulnia ahhoz, hogy lenyugtassák az országban uralkodó közhangulatot.

A miniszterelnök biztosított mindenkit arról, hogy a kormánya az első napoktól kezdve készen áll a kormányzásra, és máris megkezdik a tárgyalást a kormányprogramról.

Pellegrini végül ígéretet tett: mindent megtesznek annak érdekében, hogy Szlovákia sikeres állam legyen: „Egy olyan ország, ahol jó élni és amelyre büszkék lehetünk” – zárta.

Kapcsolódó cikkek:

-para-