Pellegrini nagyra értékeli a rendőrség és a nyomozók munkájának eredményét

Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) nagyra értékeli a rendőrség és az ügyészség munkáját. A miniszterelnök mindezt a Marian Kočner ellen indult eljárásra reagálva mondta el.

Pellegrini nagyra értékeli a rendőrség és a nyomozók munkájának eredményét
Fotó: TASR

„A kezdetektől fogva az a kormányom célja, hogy objektív nyomozás keretén belül felderítsük két ártatlan fiatal meggyilkolásának a körülményeit. Éppen ezért nagyon hálás vagyok a rendőrségnek és az ügyészségnek az elért eredményeikért"

– mondta. Hozzátette: mióta a kormány élén áll, nyugtalanul figyeli, hogy az ellenzék és egyes aktivisták megkérdőjelezik a büntetőeljárásban részt vevő szervek függetlenségét és szakértelmét.

„Ma kiderült, hogy ezek a kétségek alaptalanok voltak. Mint kormányfő továbbra is a törvény előtti egyenlőséget fogom támogatni, és a rendőrség, valamint az ügyészség függetlenségét szorgalmazni, hogy ezek a szervek a továbbiakban is zavartalanul végezhessék a munkájukat" – tette hozzá Pellegrini.

A letartóztatásban lévő Marian Kočner vállalkozó ellen Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelése miatt indult eljárás. A gyilkosság megrendelésének motivációja Kuciak újságírói tevékenysége lehetett. Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportálnál dolgozott oknyomozó újságíróként. Őt és a jegyesét 2018. február 21-én lőtték le nagymácsédi családi házukban egy 9 mm kaliberű pisztollyal. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Eddig négy gyanúsított ellen indult eljárás. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.


Kapcsolódó cikkek:

Kočnert meggyanúsították a Kuciak-gyilkosság megrendelésével!

Nem kizárt, hogy további személyeket is meggyanúsítanak a Kuciak-gyilkosság ügyében

Kočner a Penta főnökének beszélhetett arról, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik

Saková: A Marian Kočner elleni eljárás bizonyítja, hogy nem tussoljuk el a dolgokat

Kiska nagyra értékeli a Kuciak-ügy nyomozóinak munkáját

Kuciak-gyilkosság: A mai nap áttörést jelent a nyomozásban


 

(TASR)