Pellegrini nekiment Bugárnak!

2019. október 30. - 14:04 | Belföld

A miniszterelnök még a kormány ülése előtt fejtette ki a véleményét arról, hogy szerinte mire volna szükség az államigazgatás és a kormány működésének hatékonyabbá tételéhez. Ennek kapcsán pedig belerohant Bugár Bélába, a Híd elnökébe is.

Pellegrini nekiment Bugárnak!
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Peter Pellegrini szerint ugyanis a koalíciós pártok vezetőinek is a kormányban kellene helyet foglalniuk, és ellátniuk valamelyik miniszteri posztot. Ezt a nézetét a jövőbeni koalíciók kialakításánál is javasolni kívánja.

Ebből arra is következtethetnénk, hogy miniszteri bársonyszéket biztosítana saját pártelnökének, Robert Ficónak, ám a kritikájával továbbmegy.

"Ha a koalíciós pártok vezetői közül mindegyik minden nap bemenne a munkahelyére, aláírná a tárcája keretén belül meghozott döntéseket, felelősséget vállalna érte, egyszersmind a kormánybéli kollégáival együtt oldaná a felmerülő problémákat, akkor sokkal hatékonyabban működne minden, mint ahogy most, hogy a koalíció egy része megegyezik valamiben, és aztán jó hogy nem mehetünk könyörögni a várdombra az uraknak, hogy tetszik-e az nekik vagy sem..." - fogalmazott Pellegrini.

Figyelmeztetett, hogy ha a koalíciós pártok vezetői egyúttal miniszterek is lennének, akkor nem volna szükség koalíciós tanácsra sem. "Az államot nem a koalíció, hanem a kormány és a parlament irányítja" - húzta alá.

Szavait ezután egyenesen Bugár Bélának címezte. "30 éves politikai karrierje alatt egyszer sem ült a kormányban, semmiért sem vállalt közvetlen felelősséget."

(TASR)