Pellegrini: Nem fogunk tolerálni semmiféle maffiát

2018. október 4. - 20:56 | Belföld

Ebben az államban nem fogunk tolerálni semmiféle maffiát, sem a telekmaffiát, sem az „agrármaffiát”, sem más jellegűt. Peter Pellegrini (Smer-SD) ezt az egyik kelet-szlovákiai gazda kijelentésére reagálva szögezte le. 

Pellegrini: Nem fogunk tolerálni semmiféle maffiát
Peter Pellegrini a gazdákkal találkozott keleten (Fotó: TASR)

A kormányfő a kormány csütörtöki kihelyezett ülése után találkozott a kelet-szlovákiai gazdákkal a szobránci járásbeli Lekárovce községben. Egy gazda azt mondta a miniszterelnöknek, hogy Szlovákiában újkori maffia alakult ki, amely nem lövöldözik, hanem gazdaságilag tesz tönkre.

„Ha azt állítja, hogy létezik ilyen, minden illetékes hatóságot felkérek, hogy azonosítsák, ha itt van. Segítsen nekik, mutassa meg, melyik ez a maffia, bizonyítsuk be nekik a bűneit és számoljuk fel az ilyen tevékenységet. Nem fogjuk tolerálni, hogy bármiféle csoportok itt átvegyék az irányítást bizonyos dolgok felett”

– jelentette ki Pellegrini. „Ezen a téren mindig az önök oldalán fogok állni” – fűzte hozzá. Állítása szerint senkit nem tart a védőszárnyai alatt.

A beszélgetés keretében a gazdák több problémára is felhívták a figyelmet. A kormányfő azt válaszolta, hogy ezekre rákérdez majd. A gazdák megköszönték, hogy időt szakított rájuk, egyben meghívták őt egy újabb közös találkozóra. Pellegrini örömmel elfogadta a meghívást, a gazdákkal leginkább egy igazi gazdaságban találkozna.

(TASR)