Pellegrini nem kívánja Kaliňákot és Gašpart a Smer listáján látni

A korábbi belügyminiszert, a Smer alelnökét, illetve az egykori országos rendőrkapitányt nem szeretné a Smer választási listáján látni Peter Pellegrini miniszterelnök. Erről az Expres rádióban, Braňo Závodský élő műsorában beszélt.

Pellegrini nem kívánja Kaliňákot és Gašpart a Smer listáján látni
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

"Nem változott a véleményem, és úgy gondolom, pillanatnyilag nem mérlegeli pártunk ennek az embernek a választási listára való felhelyezését" - jegyezte meg Tibor Gašpar kapcsán.

Pellegrini, aki Robert Kaliňákhoz hasonlóan szintén a Smer elnöke, azt is kijelentette, hogy a volt belügyminiszter jelenlegi aktivitásai nem utalnak arra, hogy kedve volna  beülni a parlamentbe.

Hozzátette, a parlamenti választási listájukon nem szabadna olyan személyeknek szerepelni, akik gátolnának egy későbbi koalíciós egyeztetést. Épp ellenkezőleg, szavai szerint a listán szereplő jelölteknek a lehető legerősebb koalíciós potenciált kellene biztosítaniuk.

A műsorban arról is kérdezték, hogy mi lehet Robert Ficóval. "Abban az esetben, hogy indulna a parlamenti választásokon, méltó pozíció járna neki a listán" - jegyezte meg.

Választási listavezetőként Pellegrininek a legmagasabb funkció járna, amit a választási eredményük alapján a Smernek járna, a párt képviseletében pedig ő tárgyalna egy esetleges koalícióról. 

(TASR)