Pellegrini nem zárta ki, hogy tárgyalna Matovičcsal az esetleges együttműködésről

2020. március 1. - 03:35 | Belföld

Peter Pellegrini, a Smer-SD listavezetője gratulált Igor Matovičnak, az OĽaNO vezetőjének a választási győzelméhez. Nem zárta ki, hogy tárgyalna vele az esetleges együttműködésről, ugyanakkor elismerte: valószínűbb, hogy a Smer-SD ellenzékbe vonul. 

Pellegrini nem zárta ki, hogy tárgyalna Matovičcsal az esetleges együttműködésről
Fotó: TASR

„Soha nem mondd, hogy soha. Én nem zárkózom el a megbékélés koalíciója elől, amely a lehető legnagyobb stabilitást garantálná. De ezt a kérdést Igor Matovičnak kell feltenni, hogy hajlandó lenne-e ilyesmire, hogy felhív-e majd” – válaszolta Pellegrini arra a kérdésre, el tudná-e képzelni az együttműködést az OĽaNO elnökével.

Pellegrini szerint az eddigi eredmények arról tanúskodnak, hogy az emberek elvetették az új projekteket, és inkább a „régi” politikusokat részesítették előnyben.

A részeredmények szerint a kormányfő több preferenciaszavazatot kapott, mint Robert Fico, a Smer-SD elnöke. Fico a választások éjszakáján egyszer sem mutatkozott az újságírók előtt. A Smer-SD nem kommentálta a pártelnök távolmaradását, csak annyit közöltek, hogy vasárnap Fico sajtótájékoztatót tart.

Pellegrini a részeredményeket az ellenzéki pártok, a média és a harmadik szektor által kifejtett nyomással, valamint a Smer-ellenes hangulattal magyarázta.

(TASR)