Pellegrini nemzeti gyásznap kihirdetését javasolja a kormánynak

2019. november 14. - 09:54 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő a csütörtöki rendkívüli kormányülésen javasolni fogja, hogy hirdessenek nemzeti gyásznapot a Nyitra mellett történt, szerdai buszbalesettel összefüggésben. Erről a közösségi hálón tájékoztatott.

Pellegrini nemzeti gyásznap kihirdetését javasolja a kormánynak
Fotó: TASR

„Ma 11 órára összehívtam egy rendkívüli kormányülést, hogy javasoljam a nemzeti gyásznap kihirdetését, tekintettel a tegnapi, Nyitra melletti tragikus buszbaleset áldozataira. A tizenkét ember, köztük négy gyerek hozzátartozói valószínűleg életük legnehezebb éjszakáján vannak túl” – írta a kormányfő.

Hozzátette: úgy lenne illendő, ha pénteken az egész ország csendben gyászolna az áldozatok hozzátartozóival közösen, így tisztelegve az elhunytak emléke előtt.

Mint ismert a Nyitragerencsér (Nitrianske Hrnčiarovce) község kataszterében történt szörnyű balesetben 12 személy a helyszínen életét vesztette, közülük négyen gyerekek: egy Nyitra és Aranyosmarót között menetrend szerint közlekedő, javarészt isklásokat szállító autóbusz és egy kavicsot szállító teherautó karambolozott az első osztályú 65-ös úton.

Kapcsolódó cikkek:
BORZALOM: 12 halottja van a nyitrai halálúton történt brutális karambolnak, köztük négy gyerek
Megrázó videót közölt a rendőrség a tragikus buszbaleset helyszínéről
Animáción mutatják be, hogyan történt a 12 halálos áldozatot követelő buszbaleset (videó)
Részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak az Arriva busztársaság
Kiemelték az autóbuszt az árokból, nem találtak újabb áldozatokat
Videón, ahogy kerekeire állítják a balesetet szenvedett autóbuszt

(TASR/para)