Pellegrini a politikai kultúra gesztusaként értékeli Sólymos döntését

2020. január 23. - 12:46 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő a politikai kultúra gesztusaként értékeli Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter lépését, hogy a szerdai incidens után benyújtja a lemondását.

Pellegrini a politikai kultúra gesztusaként értékeli Sólymos döntését
Fotó: TASR

A miniszterelnök reakciójáról a kormányhivatal sajtóosztálya tájékoztatott. Pellegrini csütörtökön délelőtt felszólította Sólymost, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és kérjen bocsánatot a viselkedéséért.

Mint ismert, szerda kora este bevitte a rendőrség Sólymos László környezetvédelmi minisztert, aki egy pozsonyi vendéglőben keveredett verekedésbe. Az incidens egy kínai étteremben játszódott le a Laurinská utcán. A másik őrizetbe vett személlyel este 10 óra után távoztak a rendőrségről, miután kihallgatták őket. Michal Szeiff rendőrségi szóvivő közölte, a rendőrség garázdaság és rongálás miatt indított eljárást.

A történtek miatt Sólymos László bejelentette, benyújtja a lemondását. Csütörtökön délben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon nehéz időszakot él, de elismeri, hogy emberileg kudarcot vallott. "Bocsánatot kérek a kollégáimtól, a párttársaimtól, családomtól és a vendéglő dolgozóitól. Kész vagyok vállalni a felelősséget a tegnapi eseményekért, és ezennel lemondok a miniszteri posztról” – jelentette ki.

A Híd tiszteletben tartja Sólymos döntését, Zuzana Čaputová államfő pedig közölte, elfogadja Sólymos lemondását, és a jövő hét folyamán jelenti be, hogy kit bíz meg a tárca vezetésével.


(TASR/para)