Pellegrini részt vesz a bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson

2019. szeptember 16. - 22:00 | Belföld

Peter Pellegrini kormányfő kedden reggel személyesen fog részt venni a személye ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson a parlamentben. Ezután Kelet-Szlovákiába utazik, a kihelyezett kormányülésre. A TASR hírügynökséget a kormányhivatal sajtóosztálya tájékoztatta hétfőn.

Pellegrini részt vesz a bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson
Fotó: TASR

„A kedd reggeli parlamenti szavazáson a kormányt csak Peter Pellegrini miniszterelnök fogja képviselni. A miniszterek abban állapodtak meg a kormányfővel, hogy a kihelyezett kormányülésre tekintettel inkább a regionális problémák megoldásával fognak foglalkozni. Később a miniszterelnök is csatlakozik hozzájuk” – olvasható a kormányhivatal nyilatkozatában.

Az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt a pénteki rendkívüli ülésen vitatták meg a képviselők. Pellegrini menesztését azért indítványozták, mert a miniszterelnök nem javasolta Monika Jankovská igazságügyi államtitkár leváltását azután, hogy felmerült: Jankovská üzeneteket válthatott Marian Kočnerrel. Utóbbi ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás. A kormány nem támogatja Pellegrini leváltását.

Pellegrini pénteken kijelentette: gyenge indokkal akarják leváltani őt. Emlékeztetett, hogy Jankovská időközben távozott a hivatalából. Miután ezt a volt államtitkár bejelentette, a kormányfő azt nyilatkozta, reméli, hogy Igor Matovič, az OĽaNO, és Richard Sulík, az SaS elnöke is követi a példáját, vagyis távoznak a közéletből, amiért korábban találkoztak Marian Kočnerrel.


TASR