Pellegrini részvétet nyilvánított Andrej Babiš cseh kormányfőnek 

2019. december 10. - 14:58 | Belföld

Peter Pellegrini kormányfő részvétet nyilvánított Andrej Babiš cseh miniszterelnöknek a Csehországban történt tragédia kapcsán. Az ostravai kórházban történt lövöldözés hat halálos áldozatot követelt, többen megsérültek.

Pellegrini részvétet nyilvánított Andrej Babiš cseh kormányfőnek 
Fotó: TASR

„Szlovákia együttérez az áldozatok hozzátartozóival. A sebesülteknek az egész ország mielőbbi jobbulást kíván, és azt, hogy minél előbb visszatérhessenek a normális életükhöz”

– írta a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Hozzátette: a tragédia mementó mindannyiunk számára, amely arra emlékeztet, hogy a védelem kulcsfontosságú a mindennapi életben is.

„Mindent el kell követnünk, ami csak az erőnkből telik, hogy minél hatékonyabban meg tudjuk védeni az embereket” – hangsúlyozta Pellegrini.

Kedden reggel egy férfi lövöldözni kezdett az ostravai kórházban. A lövöldözésnek hat halálos áldozata van. Négyen a helyszínen életüket vesztették, ketten műtét közben haltak meg. Az elkövető az autójában fejbe lőtte magát, mielőtt még a rendőrök elkaphatták volna. Az illetőt kórházba szállították, itt vesztette életét.

TASR

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:
Lövöldözés volt az ostravai kórházban, többen meghaltak
Hajtóvadászatot indított a rendőrség a férfi ellen, aki agyonlőtt hat embert az ostravai kórházban, fotót is közzétettek
Fejbe lőtte magát a férfi, aki hat embert lelőtt az ostravai kórházban
Nincs szlovákiai áldozata az ostravai lövöldözésnek
Az ostravai ámokfutót korábban abban a kórházban kezelték, ahol hat embert kivégzett