Pellegrini: Soha nem gondolkodtam a Smer elnöki székéről

Peter Pellegrini a kormány szerdai ülését követően jelentette ki, hogy soha nem gondolkodott a Smer-SD elnöki székéről. A viszonyát Robert Ficóval standardnak nevezte.

Pellegrini: Soha nem gondolkodtam a Smer elnöki székéről
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

"Nem hinném, hogy az ország szempontjából pillanatnyilag az lenen a legfontosabb, milyen a viszony köztem és az elnök úr között. Standard munkaviszonyunk van" - jegyezte meg.

A Smer elnöki tisztségével kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, hogy ez számára jelenleg irreleváns és nem aktuális. "Az elnök úr világosan fogalmazott, miután visszatért, azt mondta, a következő parlamenti választásokig ő vezeti a pártot" - húzta alá.

Pellegrini viszont arra számít, hogy a Smer vezetése a nyarat arra fogja kihasználni, hogy megfogalmazza új programját és az általa képviselt új politikát. Hozzátette, választási stratégiájukról ősszel nyilatkoznak.

Nem kívánta kommentálni azokat a spekulációkat sem, melyek arról szólnak, hogy átléphet a jövőben a Tomáš Drucker által alapítandó pártba. "Én ilyen dolgokkal pillanatnyilag nem foglalkozom. Ma a Smer teljes értékű alelnöke vagyok, és bízom benne, hogy megőrizzük a legsikeresebb és legerősebb pártjának pozícióját Szlovákiában" - fogalmazott.

(TASR)