Pellegrini szerint Kalavskának a posztján kellene maradnia

2019. december 5. - 08:27 | Belföld

Peter Pellegrini miniszterelnöknek meggyőződése, hogy Andrea Kalavská egészségügyi miniszternek (Smer-SD) hivatalában kell maradnia.

Pellegrini szerint Kalavskának a posztján kellene maradnia
Fotó: TASR - archív

Így reagált arra, hogy Kalavská felajánlotta lemondását, miután a kormány visszavonta az aktuális parlamenti ülésről a kórházi reformra irányuló törvényjavaslatot.

A miniszterelnök nagyra értékeli Andrej Kalavská munkáját az Egészségügyi Minisztérium élén, aminek hozadéka, hogy komoly változások kezdődtek az egészségügyben. A kormányfő csütörtökön találkozik a miniszter asszonnyal, mindazonáltal meggyőződése, hogy a páciensek érdekében folytatnia kellene a megkezdett munkát" – tájékoztatta a TASR-t Patrícia Macíková, a miniszterelnök szóvivője.

Kalavská azután ajánlotta fel lemondását, hogy a kormány visszavonta az aktuális parlamenti ülésről a kórházi reformra irányuló törvényjavaslatot. A javaslatról szóló parlamenti szavazást több alkalommal elhalasztották, szerdán arról kellett volna szavazniuk a parlamenti képviselőknek, hogy a reformot második olvasatba utalják-e.


(TASR)