Pellegrini szerint nem kizárt, hogy személyi változások lesznek a Smerben

A kormányfőhelyettes annak sem zárta ki a lehetőségét, hogy valaki lemond a pártból.

Pellegrini szerint nem kizárt, hogy személyi változások lesznek a Smerben
Fotó: TASR

Peter Pellegrini (Smer-SD), a beruházásokért és informatizációért felelős kormányfőhelyettes vasárnap az 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című politikai vitaműsorban elmondta, az ország stabilitása érdekében a Smer nem zárkózik el a személyi változásoktól, illetve attól, hogy a kormány valamelyik tagja lemondjon.

„De ne úgy értsék, hogy most megerősítettem, hogy készen állunk feladni. Minden lehetőség nyitott, és arra ösztönzöm a kollégáimat, hogy tárgyaljanak a különféle alternatívákról, és ne ragaszkodjanak egyetlen egy megoldáshoz, amellyel a tárgyalásra mennek” – magyarázta Pellegrini.

A kormányfőhelyettes megerősítette, hogy még mindig elképzelhető akár a kormány rekonstrukciója, akár a kormány bukása is. Hozzátette, személy szerint a folytatást támogatja, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megegyezzenek a koalíciós partnerekkel.

„Úgy gondolom, hogy holnap közelebb leszünk a döntéshez” – mondta Pellegrini, aki cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint Fico helyére ülne.

Pellegrini azt is cáfolta, hogy a Smer felajánlotta a kulturális tárcát a Hídnak. „Nincs ilyen információm. Csupán egy hivatalos kérvényről tudok, amelyet egy héttel ezelőtt helyezett el az asztalon Bugár” – mondta.

Bugár és Fico szombati tárgyalásával kapcsolatban Pellegrini sem árult el részleteket. Elmondása szerint elsődleges egyeztetés volt, amelyen mindkét pártfőnök vázolta a saját álláspontját.

Veronika Remišová (OĽaNO) ellenzéki képviselő megismételte, hogy az ország stabilitásának megbomlását a jelenlegi kormány okozza, amely szerinte belülről már szétesésnek indult.


TASR/para