Pellegrini tanácsokkal látná el Čaputovát

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő készen áll arra, hogy szükség esetén tanácsokkal lássa el Zuzana Čaputová leendő köztársasági elnököt.

Pellegrini tanácsokkal látná el Čaputovát
Forrás: tvnoviny.sk

Pellegrini erről a Markíza Na telo című vasárnapi műsorában beszélt, amelynek másik vendége Zuzana Čaputová, az elnökválasztás győztese volt.

Čaputová elfogadta Pellegrini ajánlatát, szerinte ugyanis az állam szempontjából fontos, hogy a kormányfő és az államfő együttműködjenek. Egyúttal megjegyezte, ilyen célból kapcsolatban áll Miroslav Lajčák külügyminiszterrel is.

Pellegrini közben megragadta az alkalmat, és ismét Andrej Kiskát bírálta a műsorban. Ezúttal német sajtóban megjelent kijelentését kritizálta, miszerint Szlovákia maffiaállam.

Čaputová erre úgy reagált, hogy egy államfő nincs könnyű helyzetben, ugyanis egyrészt őszintének és nyíltnak kell lennie, másrészt viszont diplomatikusnak kell maradnia, hiszen külföldön Szlovákiát képviseli.

Pellegrini a műsorban arról is beszélt, hogy legkésőbb szeptember elejéig bejelenti, megpályázza-e a Smer-SD elnöki pozícióját, ezt azonban addig még további tárgyalások fogják megelőzni a párton belül.


(TASR)