Pellegrini válságstábot hívott össze a koronavírus miatt

Peter Pellegrini miniszterelnök válságstábot hívott össze hétfőre a koronavírus miatt.

Pellegrini válságstábot hívott össze a koronavírus miatt
Fotó: TASR

A kormányhivatal tájékoztatása szerint Pellegrini a találkozón arról fog beszélni, hogy milyen a helyzet Európában a koronavírust illetően, illetve Szlovákia hogyan védi meg állampolgárait a fertőzés ellen.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) csütörtöki tájékoztatása szerint Szlovákiában egyelőre nem regisztráltak koronavírussal fertőzött személyt.

Ján Mikas országos tisztifőorvos szerint a koronavírus Európaban történő terjedésének kockázata mérsékelt. A turistáknak, akik a vírussal fertőzött területekre készülnek utazni, azt tanácsolják, hogy legalább két héttel az utazás előtt oltassák be magukat influenza ellen. Emellett kerüljék a helyi piacokat, ahol halakat és élő állatokat árulnak, valamint a helyiekkel történő személyes kontaktust. Továbbá az emberek vegyék komolyan a személyes higiéniát és az élelmiszerek higiéniáját.

Tavaly év végén ütötte fel fejét a 2019-nCOV jelölésű koronavírus a kínai Vuhanban. A tüdőgyulladást okozó vírus előfordulásáról a világ több pontjáról érkezett jelentés, a legfrissebb hírek szerint a halálos áldozatok száma már 50 fölé emelkedett.


TASR/para