Pellegrini visszautasítja, hogy megvásárolta volna a rendőröket

2019. december 2. - 17:56 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő tagadja, hogy a rendőrségi konferencián szavazatokat vásárolt volna. Igor Matovič, az OĽaNO elnökének kijelentéseire reagálva leszögezte: nyilvános beszédet mondott, nincs szó semmilyen titkos információkról.

Pellegrini visszautasítja, hogy megvásárolta volna a rendőröket
Fotó: TASR

Pellegrini elmondása szerint a rendőrségi szakszervezetek képviselőivel találkozott. Az országos rendezvényen több média képviselője is jelen volt, mindegyikük készíthetett felvételt. A miniszterelnök visszautasította, hogy valami titkosat mondott volna, ami szenzációra adhatna okot.

„Arra a kérdésre, mi a garancia arra, hogy a jövőben nem szűnnek meg az egyéni juttatások, egyértelmű és érthető választ adtam. A kérdésre azt válaszoltam, hogy amíg kormányfő vagyok, természetesen garantálhatom, hogy senki sem vonja meg tőlük az egyéni juttatásokat, de hogy mi lesz a választások után, azért már nem kezeskedhetek” – jelentette ki hétfőn a miniszterelnök.

A közzétett hangfelvételen a kormányfő arról beszél, hogy a rendőrök, tűzoltók és hegyi mentők 120 euró, Pozsony és Nagyszombat megye rendőrei pedig 160 euró pótlékot kapnak. Hozzáteszi: nem egyszeri pótlékról van szó, de hogy márciusban is megkapják-e, arról már az új kormány fog dönteni. „Én annyit mondhatok önöknek, hogy ha kormányfő leszek, akkor márciusban, áprilisban is megkapják” – hangzik el a felvételen.

Matovič hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormányfő meg akarta vásárolni a rendőröket, így fennáll a választási korrupció gyanúja. Kilátásba helyezte, hogy jelenti az esetet az Állami Választási Bizottságnak.

A szavazatvásárlás vádját hétfőn visszautasította Kiss Viktor, a Szlovák Rendőrszakszervezet elnöke is. Kiss szerint a fizetésemelést a kormányfő a november 6-7. között megrendezett kongresszuson jelentette be. Hozzáfűzte: Pellegrini senkit sem kért arra, hogy a választásokon őt, vagy egy bizonyos pártot támogasson.


TASR