Pellegriniék nem elégednének meg Matovič fejével, mindenképp a kormány bukását akarják

2022. december 13. - 14:28 | Belföld

A Peter Pellegrini köré tömörülő parlamenti képviselők akkor is a kormány bukása mellett fognak szavazni, ha Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter esetlegesen lemondana funkciójáról. A Hlas elnöke Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök részéről a gyengeség és a félelem jeleként tekint a bizalmatlansági szavazás elhalasztására.

Pellegriniék nem elégednének meg Matovič fejével, mindenképp a kormány bukását akarják
Peter Pellegrini (Fotó: TASR - Jaroslav Novák)

„Továbbra is a kormány bukását akarjuk. Ő még mindig a legerősebb politikai párt elnöke, ez semmin sem változtatna. Olyan információink vannak, hogy csütörtökökig nemcsak Igor Matovič, hanem Roman Mikulec is távozhat funkciójából” – nyilatkozta Pellegrini, aki úgy véli, végső esetben a miniszterelnök színpadias lemondására kerülhet sor. „Vagy olyan ötlettel állnak elő, hogy elkezdik majd felajánlgatni az előrehozott választások időpontjait” – mondta, majd hozzátette: jelenleg szeptember eleji választásokról van információjuk, de ők inkább a júniust preferálnák.

Martin Borguľa képviselő támogatta a szavazás elhalasztását, örül, hogy teret nyitottak a tárgyalásokra. „Tér nyílt a követelésem teljesítésére is, várni fogom, mi történik majd” – mondta, majd hozzátette, még nem tárgyalt a kormányfővel. Egyelőre nem kapott olyan információkat, miszerint a miniszterelnök menesztené Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert. Borguľa a kormány bukása mellett tenné le voksát, amennyiben Mikulec a helyén marad.


TASR/para