Pellegriniéknek nem lesz parlamenti frakciójuk, a koalíció és a Smer sem támogatja

2020. szeptember 16. - 13:10 | Belföld

A koalíció nem támogatja, hogy a Peter Pellegrini volt kormányfő körül csoportosuló képviselők újonnan alakított pártja, a Hlas-SD, képviselői frakciót hozzon létre. Erről a koalíciós tanács hétfői ülésén döntöttek a koalíció képviselői. A TASR-nek ezt a kormánypártok képviselői erősítették meg.

Pellegriniéknek nem lesz parlamenti frakciójuk, a koalíció és a Smer sem támogatja
Peter Pellegrini és társai (Fotó: TASR)

A Pellegrini körüli független képviselők alkotta frakció létrehozását a Smer-SD sem támogatja. Ján Mažgút szóvivő a TASR-nek az mondta, hogy a párt általában nem támogatja olyan politikai pártok frakciójának a létrehozását, amelyek nem vettek részt a parlamenti választásokon.

Az OĽANO és a Sme rodina mozgalom még a múlt héten megjegyezte, hogy Pellegrini pártja nem mérettette meg magát a választásokon. Az SaS akkor azt közölte, hogy a választási eredmények alapján fennálló erőviszonyok megőrzése mellett áll ki.

Pellegrini a Hlas párt regisztrációja után azt mondta, hogy az önálló frakció létrehozását hivatalosan szerdán fogják kérvényezni. Hozzátette: tiszteletben fogják tartani a parlamenti pártok döntését.

(TASR)

Címkék: Peter Pellegrini, Hlas