Pellegrininek tele a hócipője, hogy a kormány a valós problémák helyett az abortusszal és az egycentesekkel foglalkozik

2021. október 19. - 14:58 | Belföld

Peter Pellegrini exkormányfő, a Hlas-SD elnöke keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az aktuális kormány nem teljesíti a feladatát, ugyanis nem reflektál az emberek problémáira.

Pellegrininek tele a hócipője, hogy a kormány a valós problémák helyett az abortusszal és az egycentesekkel foglalkozik
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Pellegrini éppen ezért továbbra is ragaszkodik a kormány leváltásáról szóló rendkívüli üléshez.

Kiemelte, a parlamenti ülés programpontjai szerint a kormány egyáltalán nem tudatosítja, milyen nehéz időket él Szlovákia. Hozzátette, a törvényjavaslatok egyáltalán nem segítenek az embereknek és nem arról tanúskodnak, hogy a kormány tudja, mit tesz. "A sürgősen megoldandó problémák helyett az abortusszal, a vakcinalottóval, valamint az egy- és kétcentes érmék eltörlésével foglalkoznak."

Pellegrini hangsúlyozta, pártjának képviselőivel együtt javaslatokat nyújtottak be az emberek segítése céljából, mint például a járvány alatt nyújtott anyagi támogatás a tiszta bevétellel megegyező értékben, az energia árára vonatkozó forgalmi adó (DPH) csökkentése 5 százalékra az egész fűtési szezon alatt. Emellett egyszeri kompenzációt is ki akarnak harcolni a nyugdíjasoknak, amelyet jövő tavasszal folyósítanának.

Az exkormányfő rámutatott az aktuális helyzetre, az egyre csak emelkedő energia- és élelmiszerárakra és az egyre súlyosbodó járványhelyzetre.


(TASR)

Címkék: Peter Pellegrini