Pellegrininél nincs pardon – amíg Matovičék nem tudnak viselkedni, korlátozzák a sajtóközvetítéseket a parlamentben

2023. november 16. - 11:15 | Belföld

A médiának korlátozott lehetősége lesz felvételeket készíteni vagy élőben közvetíteni a parlamentből, amíg Michal Šipoš, a Slovensko, a Za ľudí és a KÚ frakcióvezetője nem biztosítja a parlament vezetőségét, hogy a frakció képviselői nem avatkoznak be más politikusok megnyilvánulásaiba a média előtt – közölte Peter Pellegrini (Hlas) házelnök.

Pellegrininél nincs pardon – amíg Matovičék nem tudnak viselkedni, korlátozzák a sajtóközvetítéseket a parlamentben
Peter Pellegrini (Fotó: TASR - Jaroslav Novák)

A parlament elnöke hozzátette, hogy amíg nem kap hivatalos biztosítékot Šipoštól, a média csak a parlament könyvtárában, valamint sajtóhelyiségében készíthet felvételeket a politikusokról. Ezzel szeretné elejét venni az újabb incidenseknek.

„Amint Michal Šipoš, a Slovensko, a Za ľudí és a KÚ frakcióvezetője garantálni tudja, hogy a frakció minden képviselője betartja a tisztesség alapvető szabályait, a korlátozást eltöröljük” – tette hozzá Pellegrini.

Az intézkedést azt követően vezették be, hogy szerdán Igor Matovič (Slovensko) vulgáris szavakkal zavarta meg Ján Mažgútot (Smer), miközben ő a szlovák köztelevízió élő bejelentkezésére várt. A smeres képviselő aztán nem vállalta az élő bejelentkezést az RTVS műsorában.


TASR/para