A Penta vezére faggathatja az albári polgármestert a felvételen, mely most került nyilvánosságra!

2020. január 5. - 08:59 | Belföld

Október közepén előkerült egy hangfelvétel, melyen Marian Kočner fenyegetőzik Dobroslav Trnka egykori főügyésszel szemben, amiért utóbbi állítólag egy ügyvéddel és Bereczk Oszkár albári polgármesterrel karöltve megfenyegették a Penta vezérét, Jaroslav Haščákot a náluk lévő Gorilla-hangfelvételekkel. A mostani felvétel ennek lehet a folytatása, a Joj TV közölt belőle részleteket.

A Penta vezére faggathatja az albári polgármestert a felvételen, mely most került nyilvánosságra!
Jaroslav Haščá és Bereczk Oszkár (Archív felvételek)

"Megölnek téged, de ráb*szik erre a fiad is, te f*sz. Mondom, fejezd be a hazudozást, ne fogd rájuk!" - folytatja Kočner - "Ha elmondanád, hogy történt, akkor én abból a két f*szból már kiverem, vagy az istenre mondom, kinyíratom őket" - hangzott el a korábbi felvételen, melyen Kočner kérdőre vonta Trnkát. A felvétel 2014 környékén születhetett, amikor Trnka már nem volt főügyész - viszont Kočner még olyankor hagyott nála egy kópiát a Gorilla-hanganyagból, amikor igen. A széfjében rejtette el, mikor pedig Trnkát nem választották újra, ő elhozta onnan - további sorsa a hangfelvételnek ismeretlen.

A Joj TV által megszerzett újabb hangfelvétel a korábbi egy részét alátámasztja. A felvételen egy Jaroslav Haščákéhoz hasonló hang azt kérdezi egy másiktól, amelyik pedig Berecz Oszkár albári polgármesterére hasonlít, hogy honnan szerezte meg az anyagot. Nem kerül konkrétan szóba, de a már eddig ismert információkból adódóan könnyen lehet, hogy a Gorilla-hangfelvételről van szó.

"Akkor kérdezzen, mit szeretne tudni" - kérdezi a Bereczkéhez hasonló hang (X).
"Engem az érdekel, hogy ki adta azt önnek. Ez az első kérdés. A második kérdés, hogy miért adta önnek. A harmadik kérdés, ki küldte Kósát az ügyvédünkhöz. A negyedik kérdés, tulajdonképpen mit akarnak vele, a zsarolásunkra szolgál, vagy mi ez? Az ötödik kérdés, hogy mi ebben az ön szerepe, tehát konkrétan" - sorolja kérdéseit a Haščákéhoz hasonló hang (Y).
X: "Nekem nem érdekem, hogy ezt ide elhozzam."
Y: "Magának Dobroš adta. Vagy kitől szerezte meg?"
X: "Ez abból a forrásból van. Lényegében közvetlenül tőle."
Y: "És ő ezt milyen instrukciókkal adta magának?"
X: "Ő..., tehát hogy egy jó befektetés. A gyerekének adta."

A másik, korábbi felvételen Trnka bevallja Kočnernek, hogy hárman, Bereczkkel és a Kósa nevű ügyvéddel együtt találták ki a zsarolást, viszont ő maga nem szerette volna, ha Bereczk vagy Kósa elmegy Haščák után.

A Joj TV megkérdezte az ügyben Bereczk Oszkárt is, aki viszont nem kívánt nyilatkozni, még csak a hangfelvételt sem akarta meghallgatni, ami a tévé birtokába került. A korábbi hangfelvétel kapcsán is csak annyit nyilatkozott, hogy "később, amikor ez már nem lesz ilyen populáris téma, visszatérünk rá, és elégtételt fogok követelni a nevem besározásáért".

"Ez egy nagy adag sértegetés. Ha komolyan venném, a bírósághoz kellene fordulnom. Ezért most inkább nem reagálok rá. Majd az idő kideríti, mi az igazság. Egyelőre nem fogok harcolni ellene" - ezt már a Paraméter korábbi megkeresésére nyilatkozta a felvétel kapcsán Bereczk - "A dolog nem úgy volt, ahogy azt írják, az túl egyszerű lett volna. Az élet nem így működik. (...) Sosem volt zsarolás, ilyenről én nem tudok. Mondvacsinált dolog ez az egész."

(Noviny.sk)