Pénteken elkezdődött a pozsonyi vasútállomás környékének rendbetétele

2022. szeptember 30. - 18:12 | Régió

Pénteken elkezdődött a pozsonyi vasúti főállomás környékének rendbetétele, a cél, hogy barátságosabbá tegyék a területet az átfogó felújítás és átépítés megkezdéséig, amelyre pályázatot írnak ki - tájékoztatta a TASR-t Dagmar Schmucková, Pozsony város szóvivője.

Pénteken elkezdődött a pozsonyi vasútállomás környékének rendbetétele
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A területrendezés a főállomás épülete előtti 2600 négyzetméteres terület érinti, kicserélik a sérült burkolatot, továbbá új padokat és szemeteskosarakat helyeznek el. Bővítik a városi tömegközlekedés megállóinak járdaszigeteit, emellett akadálymentessé teszik az épület megközelítését. Ennek megoldásáról a vakok és gyengén látók szervezetinek képviselőivel is egyeztettek – sorolta Schmucková.

A munkák két hónapig tartanak, a felújítást több szakaszra osztják, hogy minél szűkebb korlátozásokkal kelljen számolniuk az utazóknak.

Az első szakasz idején zárva lesz az állomás főbejárata/kijárata, és nem lehet várakozni az állomás előtti padokon. Autók sem hajthatnak be ideiglenes jelleggel sem erre a részre.
A szóvivő emlékeztetett, hogy a főváros a Pozsonyi Metropolisz Intézettel és más szervezetekkel a vasúti főállomás felújításáról szóló architektonikai pályázat kiírásán dolgozik. A közlekedési tárca és a főváros februárban kötött szerződést az állomás környékének rendezéséről.

TASR