Péntektől kezdik utalni a Szülőföldön magyarul-támogatást – mutatjuk, mekkora összeget kapnak a diákok

2019. szeptember 26. - 12:02 | Belföld

Az OTP Bank szeptember 27-től, péntektől megkezdi a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás átutalását a jogosult pályázók számlájára.

Az óvodás, alap- és középiskolás tanulók 70,00 eurós nevelési, oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz támogatásban részesülnek, az egyetemisták pedig 10,00 eurós hallgatói támogatást kapnak.

Azok a sikeres pályázók, akik nem rendelkeznek számlával az OTP Bank valamelyik hazai fiókjában, 2019. szeptember 27-től december 31-ig készpénzben vehetik át a támogatást az OTP Bank bármelyik hazai fiókjában.

Az OTP Banka Slovensko, a.s.-nél megnyitott bankszámlával rendelkező pályázó esetében a támogatás automatikusan jóváírásra kerül a számlán, és azonnal felhasználható.

A bankba vigyék magukkal a 15 év alatti gyermek esetében a szülő/törvényes képviselő személyazonossági igazolványát és a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, a 15-18 éves gyermek esetében a gyermek személyazonossági igazolványát amennyiben rendelkezik vele, ill. a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint a szülő/törvényes képviselő személyazonossági igazolványát. Amennyiben a pályázó betöltötte a 18. életévét, a támogatás összegét a diáknak személyesen a személyazonossági igazolványával kell felvennie.

A bankfiókban a dokumentumok eredeti példányát kell bemutatni, a bank ezekről fénymásolatot készít.


(para)