Pénzbüntetést kapott a férfi, aki felesége megrovása miatt fenyegette meg a nagymegyeri hivatalvezetőt

2020. június 27. - 07:50 | Régió

Őrizetben várta meg a bírósági ítéletet a férfi, aki háza előtt fenyegette meg a nagymegyeri városi hivatal vezetőjét, Vajai Györgyöt. Elismerte és sajnálta, amit tett.

Pénzbüntetést kapott a férfi, aki felesége megrovása miatt fenyegette meg a nagymegyeri hivatalvezetőt
A nagymegyeri városi hivatal (Fotó: Cséfalvay Á. András)

"A rendőrség veszélyes fenyegetés bűntettével gyanúsítja a nagymegyeri férfit, aki háza előtt szóban fenyegette meg a sértettet. A történtek után a férfit a városi rendőrség munkatársai állították elő, majd átadták a rendőrségnek őt további eljárásra" - jegyezte meg érdeklődésünkre korábban Martina Kredatusová nagyszombati kerületi rendőrszóvivő.

Reakciót kértünk az ügyben Vajai Györgytől is, telefonos megkeresésünkre azonban kitért a válaszadás elől. A Joj TV-nek azonban elmondta, hogy a férfi autóval érkezett a házához, majd először az autóból kezdett fenyegetőzni. Ő maga először nem reagált, akkor a férfi kiszállt a kocsiból és egy teleszkópos bottal, ismertebb nevén egy viperával a kezében folytatta. Vajai közölte, először nem is értette miről van szó, de a férfi hamar rátért arra, hogy az életével fenyegette meg.

Közben szóba hozta feleségét, aki a városi hivatalban dolgozik, és ekkor derült fény arra, mi lehetett támadásának indítéka. Vajai elmondta, hogy a hölgy körülbelül egy héttel korábban szóbeli megrovást kapott, miután panaszkodtak rá, hogy nincs a munkahelyén.

A bíróság végül szupergyors eljárás keretén belül ítéletet hirdetett, és mivel a férfi elismerte tettét és sajnálta azt, csupán pénzbüntetést kapott. 800 eurót kell kifizetnie a hatóságoknak, ha pedig nem teszi, 3 hónapra börtönbe kell vonulnia.

(Joj TV)