Pénzért mondta ki a boldogító igent három szlovákiai nő, elkapták a kerítőket is

2020. május 21. - 12:34 | Régió

A rendőrség eljárást indított öt szlovákiai nő ellen, akiket érdekházassággal, illetve abban való bűnrészességgel gyanúsítanak.

Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint három, az elmúlt években történt esetet dokumentált a rendőrség.

Az elsőben az akkor 18 éves, Moldava nad Bodvouból származó Rolanda R. Írországban hozzáment egy 31 éves pakisztáni férfihez.

A második esetben Ingrid D. rábeszélte az Ubľa (Sninai járás) községből származó, akkor 23 éves Veronika Š.-t, hogy kössön érdekházasságot Nagy-Britanniában. A kerítő szállást intézett a fiatal nőnek Bristolban, valamint a házassághoz szükséges papírokat is elintézte. Veronika Š. egy 23 éves bangladesi férfivel kötött házasságot.

A harmadik eset Ausztriában történt. Denisa Ž. rábeszélte a házasságra a Krompachyból származó Michaela M.-t. Az akkor 20 éves nő szintén pénzért ment hozzá egy egyiptomi férfihez.

A gyanúsítottak minden esetben pénzt kaptak a ceremóniáért, összesen 4000 euróról van szó. A gyanúsított nők szabadon védekezhetnek, tettükért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.


TASR/para