Pénzjutalomban részesülnek a katonák

2015. december 1. - 13:33 | Belföld

Év végén és jövő év elején pénzjutalmat kapnak a katonák – jelentette be Martin Glváč védelmi miniszter. Glváč hétfőn (november 30.) arról informálta a sajtót, hogy a minisztériumnak sikerült megspórolnia 600 ezer eurót.

Pénzjutalomban részesülnek a katonák
Martin Glváč (Fotó: TASR)

„A pénzt az első szakaszban a legalacsonyabb fizetési csoportba tartozó személyek között osszuk szét“ – jelentette ki a miniszter. „Jövő év januárban folytatjuk, következik a második szakasz, úgy ahogy ez az 2013/2014 évben volt“ – tette hozzá mondanivalójához a politikus.

Glváč elárulta azt is, hogy az új évben a magasabb jövedelmű katonák kerülnek sorra. Végül felvilágosítást adott arról is, hogy a katonák lakhatási támogatásként kaptak idén pénzjutalmat.

Martina Balleková, a védelmi minisztérium szóvivője azzal pontosította az információt, hogy a szakosztályok vezetőinek az alacsony fizetésű csoportok tagjai között kell szétosztani a pénzt.

„Azoknak az alkamazottak, akinek fizetése nem éri el az 599,650 eurót és kiválóan végezték a munkájukat, feletteseik megjutalmazzák őket“ – mondta Balleková.

aktuality.sk