A pénzügyminiszter sajnálatát fejezte ki a pénteki, lövöldözésbe torkolló pozsonyi incidens miatt

2019. június 1. - 15:25 | Belföld
A pénzügyminiszter sajnálatát fejezte ki a pénteki, lövöldözésbe torkolló pozsonyi incidens miatt
Fotó: TASR

Erről a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta a TASR-t.

„A támadó erőszakkal akart bejutni a minisztérium épületébe, és megszúrta a Pénzügyi Igazgatóság munkatársát, aki az épületet őrizte. A sérült alkalmazottat kórházba szállították, ahol a miniszter is meglátogatta. Az alkalmazott egyelőre nincs közvetlen életveszélyben“

– közölte a sajtóosztály.

Kamenický sajnálatát fejezte ki a kialakult helyzettel kapcsolatban, és a sérült alkalmazottnak mielőbbi gyógyulást kívánt. Hasonlóképp gyors felépülést kívánt annak a lánynak is, aki a rendőri beavatkozás során sérült meg.

A pozsonyi Széplak utcán leadott lövésbe torkolló incidens a Pénzügyminisztérium előtt kezdődött a Štefanovič utcában. A támadó erőszakkal akart bejutni a minisztérium épületébe, és megszúrta a Pénzügyi Igazgatóság munkatársát. A rendőrség a Széplak utcán érte utol a férfit, aki nem reagált a rendőri felszólításokra. A rendőrök a szolgálati fegyverüket használták ellene. A rendőrség azt állítja, hogy a beavatkozás során ügyeltek a férfi testi épségének a megőrzésére. A rendőri közbelépéskor egy 15 éves lány is megsérült.

A mentősök a pénteki incidens után három személyt láttak el, egy fiatalkorú lányt is beleértve.

„Az egyik férfi állapota válságos, ezért altatásban van, a másik sérült férfi pedig eszméleténél volt a kórházba szállítása idején”

– közölte a TASR-rel Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.

TASR