Pert vesztett az MŠK Žilina, 180 ezer eurót kell fizetnie egykori játékosának!

2020. szeptember 24. - 14:41 | Sport

Az MŠK Žilina labdarúgóklubnak 180 ezer eurós végkielégítést kell fizetnie egykori játékosának, Besir Demirinek.

Pert vesztett az MŠK Žilina, 180 ezer eurót kell fizetnie egykori játékosának!
Besir Demiri - jobbra (Fotó: TASR)

Márciusban a koronavírus-járvány kirobbanását követően a zsolnai klub felszámolás alá került, és amiért a játékosok nem voltak hajlandók belemenni a fizetésük csökkentésébe, a klub kénytelen volt megválni 17 labdarúgójától, köztük Besir Demiritől is. Az albán játékos ezt nem hagyta annyiban, és az illetékes hatóságokhoz fordult.

Az ügyben most született döntés: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) arra kötelezi az MŠK Žilinát, hogy fizessen 180 ezer eurós végkielégítést, valamint 5 százalék kamatot egykori albán játékosának, amiért a határozat szerint a klub indokolatlanul követett el szerződésszegést. A zsolnai klubnak 45 napja van, hogy végrehajtsa a tranzakciót, az erről szóló bizonylatot pedig benyújtsa a FIFA-nak. Ellenkező esetben a klubot addig eltilthatják a játékosigazolásoktól, amíg az összeget nem törleszti.

Az ítélet még nem jogerős, és az ügy még akár a FIFA fegyelmi bizottságához, vagy a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is kerülhet.

A 26 éves Demiri korábban a Vardar Skopje, az FK Skendija és a Mariupol együttesében játszott, majd 2019 júliusában Zsolnára került. Szeptembertől az albán FK Kukesi színeiben lép pályára.


(Cas.sk)