Perújrafelvétellel próbálkozik a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori vezető tagja

2023. május 28. - 12:29 | Régió

Perújrafelvételt kér a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori vezető tagja, Kádár Krisztián.

Perújrafelvétellel próbálkozik a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori vezető tagja
Fotó: Paraméter - archív

A bazini Specializált Büntetőbíróság a tárgyalási menetrend szerint június 9-én nyilvános tárgyaláson dönt Kádár perújrafelvételre vonatkozó kérelméről.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy Kádár melyik ügyében kér perújrafelvételt.

A dunaszerdahelyi származású 46 éves férfit 2019-ben ítélte 25 év fegyházbüntetésre a Specializált Büntetőbíróság. A jogerős bírósági döntés szerint Kádár 2006-ban megszervezte Reisz Andor likvidálását, 2010-ben pedig a maffiafőnök Sátor meggyilkolását rendelte meg.

Kádár Krisztián a bűnszervezet kötelékében további gyilkosságoknál is jelen volt. Többek között végignézte egy ártatlan "fehér ló" kivégzését, ott volt, amikor Sátorék az egykori Pápay-klán oszlopos tagját, Écsi Bélát likvidálták, és 2008-ban Sátor parancsára részt vett a Raisz fivérek holttesteinek eltüntetésében is.

Utóbbi ügyekben csupán tanúként tartották őt számon a nyomozó hatóságok, egy évvel ezelőtt azonban fordult a kocka: az ügyészség vádiratot terjesztett be Kádár ellen a Nagyszombati Járásbíróságra. A vádirat tárgya egy 1998-ban elkövetett dunaszerdahelyi gyilkosság, melynek áldozata az "Iszi" becenévre hallgató N. Tibor volt. A sértett akkoriban egyik napról a másikra tűnt el - örökre.


(SME/SITA/para)