Petárdarobbanás okozott riadalmat a francia Riviérán.

2016. augusztus 15. - 08:45 | Külföld

Petárdarobbanásoktól sokan pánikba estek és könnyebben megsérültek vasárnap este a francia Riviérán lévő Juan-les-Pins-ben - közölte a helyi tűzoltóság és egy helyi rádió.

Petárdarobbanás okozott riadalmat a francia Riviérán.
-illusztráció- (Fotó: Wikpédia)

A sérülteket a tűzoltók látták el a helyszínen. Nem árulták el, hogy hány ember sérült meg az Antibes város részét képező üdülőhelyen, amely egyebek között dzsesszfesztiváljáról és éjszakai bárjairól ismert.

A France Bleu Azur nevű rádió úgy értesült, hogy a pánikot petárdák okozták, amelyeket egy gépkocsiból dobáltak ki, és 40 ember sérült meg tőlük. Szemtanúk arról számoltak még be, hogy egy autó motorjának olyan hangja volt, mint a petárdarobbanásoknak. Egy szemtanú azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy az emberek ijedtükben rohantak, és eközben sérültek meg többen. A rendőrség elkezdte végignézni a köztéri videokamerák felvételeit az eset rekonstruálására.

A július 14-i francia nemzeti ünnepen a szintén a Riviérán található Nizzában egy magányos merénylő 85 ember halálát okozta. A tunéziai származású dzsihadista a teherautójával a tengerparton a tűzijátékban gyönyörködő tömegbe hajtott nagy sebességgel, és két kilométeren át megpróbált minél több embert halálra gázolni.

(MTI)