Peter Pellegrini megint kritizálta Andrej Kiskát

Peter Pellegrini miniszterelnök szerint Andrej Kiska köztársasági elnök rontja Szlovákia hírnevét.

Peter Pellegrini megint kritizálta Andrej Kiskát
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A miniszterelnök ismételten kritizálta az elnököt a szlovákiai belpolitikai helyzetről külföldön tett kijelentései miatt csütörtökön, a parlamenti kérdések órájában.

„Nem védi, hanem épp ellenkezőleg, rontja hazánk jó nevét külföldön, és ezt nem fogom tolerálni, soha nem fogom megbocsátani neki, hogy büszke szlovákként így viselkedik hazájával szemben" - mondta Kiskáról a miniszterelnök. „Úgy tűnik, elnökünk az ország érdekei fölé helyezi saját politikai ambícióit"

- tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy Szlovákia külpolitikai irányultsága terén nem különbözik a véleményük, mindketten egyetértenek abban, hogy az országnak az EU-ban és a NATO-ban van a helye. A belpolitikáról azonban eltér a véleményük.

„Amiről abszolút más a véleményünk, az a belpolitika. Az utóbbi időben egyre gyakrabban lehetünk tanúi, hogy a belpolitikát összekeverik a külpolitikával”

– mondta, hozzátéve, hogy a belpolitikai történéseket nem kell összekeverni a külföldiekkel.

A miniszterelnök korábban is kritizálta Kiskát nyilatkozatai miatt, amelyeket a külföldi sajtónak adott. Kiska azt válaszolta a közösségi hálón, hogy nem lehet szemet hunyni a maffia és az állam kapcsolata fölött.

TASR