Peter Pellegrini továbbra is a Smer tagja marad

Peter Pellegrini tagadja azokat a feltételezéseket hogy egy másik pártnak a tagja akar lenni, mert elégedetlen a Smerben elfoglalt pozícójával.

Peter Pellegrini továbbra is a Smer tagja marad
Fotó: TASR

 

"Nem vagyok az az ember, aki egyik pártból a másikba ugrál, s öt év alatt négyszer teszi meg ezt, mert nem érzi jól magát ott, ahol van"

- jelentette ki Pellegrini a Szlovák rádió Szombati párbeszédek című műsorában.

Mindenkit biztosított arról, hogy támogatja a Smer azon elképzeléseit, amiket jónak tart. A kormányfő egyébként már 19 éve a Smer tagja. Ha azt érezné, hogy a pártban nem kap semmilyen támogatást, s hatalmas különbségek lennének az ő és mások elképzelései között, akkor profi módon oldaná meg távozását a politikából.

"Ez senkinek sem üzenet, csak annyit akartam mondani, hogy a politikán kívül is létezik élet, s úgy érzem, ott sem vesznék el"

- mondta a kormányfő, aki arról is beszélt, hogy a pártban eszmecserék folynak arról, hogy hogyan kezeljék a dinamikus társadalmi-politikai fejlődést annak érdekében, hogy továbbra is sikeresek legyenek.

Arra a kérdésre, hogy a jövőben gondolkozik-e azon, hogy a Smer elnöke szeretne-e lenni azt mondta, hogy majd akkor beszél erről, ha ez aktuális lesz.

TASR/para