Peter Šufliarsky, a főügyész első helyettese távozik hivatalából!

Peter Šufliarsky, a főügyész első helyettese április 1-jével távozik a hivatalából. Ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Jaromír Čižnár főügyész.

Peter Šufliarsky, a főügyész első helyettese távozik hivatalából!
Peter Šufliarsky és Jaromír Čižnár (Fotó: TASR)

A Peter Šufliarsky és Marián Kočner közötti kommunikációval Jaromír Čižnár főügyész is foglalkozik. Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője közölte, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyelő ügyésze a nyomozócsapat vezetőjével együttműködve ellenőrzi, hogy az ügyiratban a teljes kommunikáció szerepel-e.

Šufliarsky a héten ismét cáfolta, hogy bármilyen kapcsolatot ápolt volna Marian Kočner vállalkozóval. „Ismét hangsúlyozom, hogy a kapcsolatom Marián Kočnerrel nem volt soha baráti, ellenséges, rokoni, pénzügyi vagy tulajdonjogi. A kommunikációt, amellyel összefüggésben JUDr. Roman Kvasnica is állást foglalt, mindig Marián Kočner kezdeményezte, én – ahogy már korábban is említettem – udvariasan reagáltam. Semmiféle bűnügyek nem képezték a kommunikáció tárgyát” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy korábban több bűncselekmény esetében is Kočner kárára döntött.

Šufliarky csütörtökön jelentette be, hogy nyilvánosságra hozza az sms üzeneteket, melyeket Marian Kočnerrel váltott. Megerősítette, hogy 2017 januárja és júliusa között kommunikált a vállalkozóval.

„Amennyiben hibának számít a Marián Kočnerrel és más személyekkel folytatott kommunikációban az illedelmesség és a professzionalizmus megnyilvánulása, akkor hibát követtem el. Elnézést kérek értük a kollégáimtól, a laikus és a szakmai közönségtől is“ - jelentette ki Šufliarsky.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke nem sokkal korábban szintén egy sajtótájékoztatón beszélt az ominózus üzenetváltásról - állítása szerint Šufliarsky és Kočner 430 smst- váltott fél év alatt.


(TASR/para)