Philadelphia után Tennessee-ben is lövöldözés történt, 4 halott!

2022. június 6. - 07:20 | Külföld

Lövöldözés tört ki vasárnap Tennessee-ben lévő Chattanoogában, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek - közölte a rendőrség.

Philadelphia után Tennessee-ben is lövöldözés történt, 4 halott!
Fotó: AP/TASR

Tizennégy embert találat ért, hármat pedig elütöttek menekülés közben - mondta el újságíróknak Celeste Murphy chattanoogai rendőrfőnök. Két ember a lőtt sebeibe halt bele, egy pedig azt követően, hogy elütötték. Az áldozatok közül tizenhat nagykorú, egy pedig kiskorú volt. Sok sebesült állapota válságos - tette hozzá Murphy.

A rendőrfőnök szerint több fegyveres követte el a támadást. Arra kérte a helyieket, hogy aki bármit tud a lövöldözésről, jelentkezzen a rendőrségen. A hatóságok úgy vélik, hogy elszigetelt incidensről van szó, és a lakosságot nem fenyegeti veszély.

Az ügyben nyomozást indítottak.

Tim Kelly, Chattanooga polgármestere felszólította a szövetségi Kongresszust, hogy "hozzon józan szabályokat a fegyveres erőszak megfékezésére". Kelly jelezte: szeret vadászni, és neki is van puskája. Aláhúzta: "nem arról van szó, hogy el kell venni a fegyvert a felelős fegyvertartóktól, de igenis, szükség van a kötelező háttér-ellenőrzésre". A polgármester rámutatott: a városvezetés a következő hetekben újabb lépéseket tesz az erőszak visszaszorítására helyi szinten.

Az előző héten hat fiatalkorú sebesült meg egy lövöldözés során Chattanooga belvárosában.

Szombat éjjel a pennsylvaniai Philadelphia belvárosában tört ki lövöldözés, három halálos áldozatot és legalább tizenegy sebesültet követelve.

(MTI)