Phjongcshang 2018: Síelő robotok is megmérkőztek az olimpián (videó)

Dél-Koreában rendezték meg a világon először a síelő robotok versenyét, nem messze a phjongcsanghi téli olimpia helyszínétől - jelentette be a dél-koreai ipari minisztérium.

Phjongcshang 2018: Síelő robotok is megmérkőztek az olimpián (videó)
youtube

Nyolc humanoid robot vett rész a Welli Hilli Parkban rendezett megmérettetésen, amelyre a nagy dél-koreai egyetemek, köztük a Szöuli Műszaki és Technológiai Nemzeti Egyetem csapatai neveztek. A sípálya egy órányira autóútra van Phjongcsanghtól nyugatra. 

A részt vevő robotoknak számos feltételnek kellett megfelelniük: magasságuknak túl kellett szárnyalnia az 50 centimétert, két lábon kellett állniuk. Az emberhez hasonlóan síléceket és botokat kellett használniuk, képesnek kellett lenni a térd és a könyök hajlítására.

A robotokat sebességük és manőverező képességük alapján értékelték, és emberi segítség nélkül kellett célba jutniuk. Irányítóik csak a pálya széléről avatkozhattak bele mozgásukba - közölte a tárca. A tárca szerint robotokat a téli olimpia különböző helyszínein, az olimpiai faluban és a sajtóközpontban is alkalmaznak az olimpiai játékok sikeres lebonyolításához.

MTI