Picasso egy újabb portréját árverezik el

Picasso egy újabb, szintén francia múzsájáról és szeretőjéről, Marie-Thérese Walterről festett portréját árverezik el májusban New Yorkban - közölte a Sotheby's aukciósház.

A Le Repos (A pihenés) című, 1932-ben festett kép vörös háttér előtt alvó nőt ábrázol. Az aukciósház becslései alapján 35 millió dollárért kelhet el.

Fotó: Sotheby's

A múlt héten a festő Walterről készült Femme au Béret et a la Robe Quadrillée (Nő sapkában és kockás ruhában) című portréja talált gazdára 49,8 millió font leütési áron a Sotheby's londoni árverésén.

A festmény egyike volt annak a 13 Picasso-műnek, melyeket ugyanaz a vevő vásárolt meg a múlt héten a Sotheby's és a Christie's londoni árverésein összesen 113 millió fontért.

Harry Smith, a Gurr Johns művészeti tanácsadó cég elnök-vezérigazgatója egy gazdag ügyfél nevében licitált, kilétét nem fedte fel, csupán annyit közölt, hogy a képzőművészet világa újra szerelmes lett Picassóba.

A spanyol festő iránti érdeklődést tovább fokozta a londoni Tate Modern múzeum közelgő Picasso-kiállítása, amely az első önálló Picasso-tárlat az intézményben.

(MTI)