Pierce, Bosh, Webber, Wallace és Kukoc is a Hírességek Csanokában

2021. május 17. - 11:50 | Sport

Paul Pierce, Chris Bosh, Chris Webber, Ben Wallace és a horvát Toni Kukoc a legnevesebb a kosárlabda Hírességek Csarnokába vasárnap beválasztott tizenhat új tag közül.

Pierce, Bosh, Webber, Wallace és Kukoc is a Hírességek Csanokában
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Pierce 2008-ban a Boston Celtics gárdájával lett bajnok az NBA-ben, az egészségi okok miatt korán visszavonuló Bosh 2012-ben és 2013-ban a Miami Heattel kétszer ért a csúcsra, Kukoc pedig 1996 és 1998 között háromszor a Chicago Bulls csapatával. Utóbbit 1996-ban a legjobb hatodik embernek választották. A 19 szezon alatt több mint 26 ezer pontot termelő Pierce és a 2008-ban az amerikai válogatottal olimpiai bajnok Bosh az első lehetséges alkalommal bekerült az elittársaságba.

Ben Wallace 2004-ben a Detroit Pistons bajnoki címében szerzett elévülhetetlen érdemeket, mint a liga legjobb védekező játékosa, ugyanis 2002 és 2006 között négyszer nyerte el ezt a címet. Chris Webber ugyan sosem volt bajnok, de ötször választották be az All-Star gálára.

A beválasztott szakemberek közül a játékosként 11-szeres bajnok Bill Russell a leghíresebb, aki az NBA első színesbőrű vezetőedzője volt és kétszer vezette bajnoki címre a Boston Celticset. A WNBA-ből Yolanda Griffith és Lauren Jackson került a sportág legendái közé, illetve korábbi elnöke, Val Ackerman.

A most beválasztott tagokat szeptember 11-én iktatják be a sportág Hírességek Csarnokába.

(MTI)