"Pikót" találtak a dílerek kocsijában, 10-15 évet kaphatnak

2017. október 3. - 10:59 | Régió

Az illetékes rendőrségi vizsgálótiszt kábítószerbirtoklás és -terjesztés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két lévai járásbeli férfi ellen.

"Pikót" találtak a dílerek kocsijában, 10-15 évet kaphatnak
Fotók: rendőrségi felvételek

A 25 éves Jozef és a 29 éves Martin a hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint 2013 óta működtek drogdílerként, konkrétan metamfetamint - pervitint, vagy közismertebb nevén "pikót" - árultak.

Mivel a rendőri nyomozás során elegendő bizonyíték gyűlt össze a két bűnöző ellen, nem maradt más hátra, mint őrizetbe venni a két huszonéves férfit. A lévai rendőrök egy benzinkúton meszelték le a fiatalok Honda Accord típusú gépkocsiját, majd átvizsgálták az autót, és a gyanúsítottak ruházatát is.

Az intézkedő zsaruk egy beforrasztott végű, metamfetamint tartalmazó fecskendőt találtak a Hondában, majd a 29 éves Jozef zsebéből szintén előkerült egy adagnyi, papírba csomagolt metamfetamin, valamint egy kis adag marihuána is.

Amennyiben a két gyanúsítottra sikerül rábizonyítani a kábítószerterjesztés vádját, 10-től 15 évig tartó börtönbüntetéssel sújthatják őket - tájékoztatta a Paramétert Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő.

(para)