A pincérnek fizessünk és ne a pénztárnál - javasolják a higiénikusok!

2021. május 3. - 11:46 | Belföld

Amennyiben olyan vendéglőt látogatunk meg, ahol teraszon ki tudnak szolgálni bennünket, akkor azt vegyük igénybe - javasolja a Közegészségügyi Hivatal.

A pincérnek fizessünk és ne a pénztárnál - javasolják a higiénikusok!
Fotó: TASR

Hozzáteszik, hogy ha a személyzet azt nem szabja meg másképp, akkor a legjobb az volna, ha a teraszról rendelnénk és ott is fizetnénk, nem pedig a pénztárnál vagy épp a sörcsapnál.

Daša Račková, a hivatal szóvivője közölte, hogy a teraszra már felhelyezett szájmaszkkal vagy reszpirátorral érkezzünk, fertőtlenítsük a kezünket, és úgy foglaljunk helyet. Lehetőség szerint úgy kell leülnünk, hogy a másik asztaltól legalább két méterre legyünk.

Tavaly problémát jelentett a vendéglősöknek, hogy ellenőrizzék, egy asztalnál azonos háztartásban élők foglalnak-e helyet, ugyanakkor a higiénikusok ma az embereknek ajánlják, hogy csak olyan emberekkel találkozzunk a vendéglők teraszain, akikkel együtt élünk vagy egy csapatot alkotunk - pl. a munkahelyen.

Mivel pedig a vírus inkubációs ideje 14 nap is lehet, azt tanácsolják, hogy a különböző csoportokhoz tartozókkal való találkozóink között legalább ennyi idő teljen el.

(TASR)