Pincetűzben halt meg egy férfi Dunaszerdahelyen, nyomoz a rendőrség

2023. február 22. - 11:20 | Régió

Múlt hét csütörtökön hajnali egykor riasztották a tűzoltókat a Borostyánkő utca (Jantárová) egyik családi házához, ahol a pincében keletkezett tűz. Odabent életét vesztette egy 61 éves férfi.

Pincetűzben halt meg egy férfi Dunaszerdahelyen, nyomoz a rendőrség
Illusztráció

Értesülésünket megerősítette mind a tűzoltóság, mind a rendőrség szóvivője. Lena Košťálová kerületi tűzoltószóvivő elárulta, hogy amikor egységeik kiérkeztek a házhoz, egy személy már holtan feküdt odakint, a teste egészét harmadfokú égési sérülések borították.

"További személyek felkutatása érdekében hőkamerával vizsgálták át a pincehelyiségeket a tűzoltók, de másokat nem találtak odabent. Ezt követően eloltották a tüzet, majd kiszellőztették a pincehelyiségeket" - szögezte le.

A holttest egy 61 éves férfié, akit portálunk információi szerint hajléktalanként fogadott be a ház tulajdonosa. Testét a halottkém is megvizsgálta, majd elrendelték a boncolását, hogy kiderüljön, egész pontosan mi okozta a halálát - közölte érdeklődésünkre Zlatica Antalová rendőrszóvivő.

A rendőrség ezzel egyidejűleg halálokozás ügyében indított büntetőeljárást, a nyomozás érdekeire hivatkozva azonban a szóvivő egyebet nem árult el.

(SzT)