Piqué szerint Messiről kellene elnevezni a Catadiont

2020. október 23. - 13:54 | Sport

Gerard Piqué, az FC Barcelona középső védője nagyon szomorú amiatt, ahogyan klubja Lionel Messi távozási szándékához hozzáállt, és a La Vanguardiának adott nyilatkozatában emellett arról is beszélt, hogy az argentin játékos nevét kellene viselnie a felújításra váró stadionnak.

Piqué szerint Messiről kellene elnevezni a Catadiont
Fotó: AP

"Ő olyan játékos, aki nagyon sokat tett a klubért 16 év alatt. (...) Köteles vagy megállapodni vele. Elfogadhatatlan, hogy a két fél ilyen távol legyen egymástól" - vélekedett a 33 éves, 102-szeres spanyol válogatott labdarúgó.

Szerinte Messi eleget tett ahhoz, hogy joga legyen eldönteni, menni akar-e.

"Ha én lettem volna az elnök, másként viszonyultam volna ehhez"

- utalt arra, hogy a klub, illetve annak vezetője, Josep Maria Bartomeu ragaszkodott a 700 millió eurós kivásárlási ár megfizetéséhez.

A hatszoros aranylabdás, vb-ezüstérmes argentin támadó a rosszul sikerült előző idény után, augusztusban jelezte, hogy távozni akar, de nem engedték el.

Piqué szerint felháborító, hogy a világ legjobb játékosa, akinek olyan sokat köszönhet a klub, egy nap arra ébred, menni akar, mert úgy érzi, nem hallgatják meg őt.

"Azon gondolkodom, hogy fordulhat ez elő - folytatta. - Mi történik? Leo mindent megérdemel. Az új stadionnak az ő nevét kell viselnie, és csak azután jöhet a szponzornév."

A 33 éves Messi szerződése jövő nyáron jár le Barcelonában.

A Camp Nou és környezetének felújítása - melynek 2017-ben kellett volna elindulnia, hogy 2021-re befejeződjön - még alig kezdődött el.

MTI