Piťo rendelhette el Takáč brutális kivégzését

Erről a Markíza adott hírt nemrégiben, most az egykori pozsonyi alvilági vezér, Ján Takáč 2003-as meggyilkolása ügyében folytatott nyomozásról Peter Hraško, a NAKA igazgatója beszélt.

Piťo rendelhette el Takáč brutális kivégzését
Juraj Ondrejčák, alias Piťo

2003. július 30-án Ján Takáč épp beszállt volna az autójába, amikor 15 lövést eresztettek belé. A brutális gyilkosság után azonnal arról kezdtek suttogni, hogy ez a két pozsonyi klán közti háború eredménye. Két nappal a bűntény után egy kertes övezetben találtak meg egy felgyújtott autót, amelyet használhattak a gyilkosság elkövetésekor.

Juraj Ondrejčák, alias Piťo börtönben csücsül, ám ez az eddigi legsúlyosabb vád, amit felhoztak ellene. Az egyik nyomozó a Markízával közölte, hogy őt gyanúsítják azzal, hogy elrendelte Takáč meggyilkolását.

Rendőrségi archív felvétel

Ez az első eset, hogy Piťót konkrétan egy ember likvidálásával gyanúsítják, és ez ügyben állítólag az egyik közeli embere lehet a koronatanú - szögezte le blogján az oknyomozó újságírónő, Júlia Mikolášiková.

A NAKA igazgatója, Hraško nem árulta el, hogy Piťo a gyanúsítottak között van-e, mindössze annyit közölt, hogy három személyt gyanúsítanak. "Közülük mindhárom börtönben van" - szögezte le.

Emlékeztetett arra, hogy a gyilkosság után 2007-ben a rendőrség lezárta az ügyet, mert egy konkrét személy ellen nem tudták folytatni az eljárást. Idén februárban azonban operatív módon és nyomozás útján olyan iratokhoz jutott hozzá a rendőrség, amelyek alapján folytatható a nyomozás.

(TASR)