Plázázás közben csapott le a NAKA egy nácira az Auparkban

2018. augusztus 13. - 14:46 | Régió

A NAKA terrorellenes egysége tartóztatott le egy horogkeresztekkel és egyéb náci szimbólumokkal agyontetovált férfit a kassai plázában - tájékoztatott a rendőrség a Facebookon.

Plázázás közben csapott le a NAKA egy nácira az Auparkban
Rendőrségi felvételek - További fotókért kattints!

A férfi, J. V. rövid ujjú pólót és rövidnadrágot viselt, miközben plázázott, karjain látható helyeken voltak a szimbólumok, ezért indult ellene eljárás. A szélsőségesség ellen fellépő elit rendőrök vették őrizetbe.

A bal karján az öklétől a válláig négy horogkereszt látható. Az alkarja belső felén a skinhead felirat, illetve egy kopasz férfi képe található, a jobbkezének ujjain pedig a SKINS felirat olvasható. A jobbkezén különböző motívumok között található még egy horogkereszt, a könyökénél pedig az SS felirat. Alkarjának belső felén Rudolf Hess neve egy horogkereszttel, míg a vádliján szintén egy horogkereszt a Sieg Heil felirattal.

J. V.-t a Specializált Büntető Bíróság korábban már elítélte extrémista bűncselekményért, és figyelmeztették arra, távolítsa el vagy takarja el a tetoválásait. Ez láthatóan nem történt meg.

(parameter)