Pléhtetőre zuhant, majd onnan a földre, ez menthette meg a vágsellyei kislány életét

2020. augusztus 3. - 13:58 | Régió

Az édesanya lelkileg összeomlott, miután alig kétéves kislánya kizuhant harmadik emeleti ablakából, és meglátta őt mozdulatlanul feküdni a földön - számolt be a szombaton történt, kis híján tragédiával végződő balesetről a Nový Čas.

Pléhtetőre zuhant, majd onnan a földre, ez menthette meg a vágsellyei kislány életét
Fotók: Nový Čas - További felvételekért kattints!

A mynitrasme.sk korábban azt közölte, hogy az édesanya éppen ebédet főzött a konyhában, amikor megtörtént a baj. A hatéves Samko és a kétéves Jasmina a szobában játszottak, a kislány azonban váratlanul felpattant a kanapéra, majd onnan az ablakba, melyen keresztül kizuhant.

A Nový Čas-nak egy szomszéd beszélt arról, hogy éppen teregetett, amikor egyszer csak egy hatalmas robajt hallott, majd még egy kisebbet. "Azt hittem, autó volt, erre megláttam a kislányt, nem mozdult, csak feküdt" - írta le a történteket az asszony, aki ezután rögtön kiabálni kezdett, mire többen is kijöttek.

"Kiabáltam, még most is beleremegek. Kirohant az édesanyja, azonnal a karjaiba vette. Láttam, hogy a kicsi felemelte a fejét, dőlt a szájából a vér, nem tudott felállni, csak az oldalára fordult" - mondta. Hozzátette, soha nem felejti el, ahogy a kislány ott feküdt.

A kétéves kislány súlyos sérüléseket szenvedett. Eltört a combcsontja, és megsérült a feje. Zuzana Hopjaková, a légimentők szóvivője közölte, hogy a helyi futballpályán szállt le a gépük, ahová a rohammentő odaszállította a sérült kislányt. Stabilizálták az állapotát, majd a kramárei gyermekklinikára szállították.

Könnyen előfordulhat, hogy az mentette meg a kicsi életét, hogy előbb a ház alsó szintje fölé erősített pléhtetőre zuhant, ami felfoghatta az ütés legjavát, majd onnan esett a járdára. Ellenkező esetben talán esélye sem lett volna a túlélésre.

A család egyik ismerőse arról nyilatkozott a lapnak, hogy a kislány édesanyja, Anežka teljesen összeomlott az eset után, nyugtatót kellett adniuk neki. Az apja a mentőhelikopterrel akart menni, de nem tehette. A kicsinek Samkón kívül még egy idősebb bátyja van, a 9 éves Peter. Mindannyian bíznak benne, hogy a combcsonttörésen és a fejsérülésén kívül rosszabb nem történik vele.

(Nový Čas)

Címkék: Vágsellye, baleset