Počiatek a feleségére vagy a lányára íratta luxusingatlanjait

2021. szeptember 16. - 09:57 | Belföld

Ján Počiatek korábbi smeres pénzügyminiszter, majd közlekedésügyi miniszter luxusingatlanjai egy részét augusztusban ráíratta feleségére vagy a lányára - írta mege a Plus 7 dní hetilap.

Počiatek a feleségére vagy a lányára íratta luxusingatlanjait
Ján Počiatek (Archív felvétel)

A lap megkeresésére tagadta, hogy azért tette ezt, mert eljárás folyik ellene. Ehelyett azzal magyarázta, hogy a felesége szeretne önállóan vállalkozni, és ha közben különválnának az útjaik, akkor ezzel mindent elrendeztek.

Počiatek állítja, övéi maradtak a cégek, a feleségéé az ingatlanok egy része. Egyedül az a cannes-i ingatlan a közös tulajdonuk, mely előtt a tavalyi parlamenti választások előtt Igor Matovič bejelentkezett a Facebookon, és azt ígérte, megválasztása esetén erről Počiatek lemondhat. Az az ingatlan egy helyi ingatlanügynök becslése szerint 3,2 millió eurót érhet.

Ján Počiatek legutóbb akkor került kellemetlen helyzetbe, amikor egy 2009-ben készült, 2019 decemberétől ismert felvételen (melyhez a kamerát Marian Kočner installálta a főügyész irodájába) a volt miniszter a Lemikon-ügyben folytatott médiastratégiáról egyeztet Dobroslav Trnka akkori főügyésszel, ahol azt firtatja, hogy miután rendkívüli jogorvoslatért folyamodott (Trnka), meddig fog még tartani az eljárás a Legfelsőbb Bíróságon. Majd azt kéri tőle, hogy lehetőleg húzzák el az eljárást. A Lemikon és a Tipos állami cég perében Szlovákia mintegy 13 millió eurót veszített.

A videó egy másik részén Počiatek azon lelkendezik, hogy az SNS volt elnöke, Ján Slota hogyan keresett kétmilliárd koronát (kb. 67 millió euró) az emissziós kvóták eladásán. "Még Ficót is megkopasztotta, mert nem adta neki a felét, valahogy máshogy elintézte, abszolút király" - mondta a videón.

Počiatek a 2016-os választásokat követően szép csendben kivonult a politikából, arra hivatkozva, hogy az üzletnek szeretné szentelni az életét. A Trend hetilap 2019-ben írt arról, hogy a volt miniszter Cannes mellett vett egy villát és a családjával ott tartózkodik. Ő maga meg ingázik a nemzetközi filmfesztiválnak otthont adó világhírű üdülőhely és Pozsony között.

(Plus 7 dní/parameter)