Pokolgép robbant Szomália fővárosában, legalább tizenhatan meghaltak

2017. június 20. - 16:10 | Külföld

Tejszállító autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe egy öngyilkos merénylő Szomália fővárosában. A robbantásnak legalább tizenhat halottja van - adta hírül kedden a mogadishui rendőrség.

A detonáció megsebesített további legalább 17 embert, akik közül többnek válságos az állapota, ezért a rendőrség közlése szerint félő, hogy a halottak száma emelkedni fog. Az áldozatok többsége civil. Bár a merénylő biztonsági emberek tanácskozását vette célba, a megbeszélés egy zsúfolt piac mellett zajlott.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab nevű terrorszervezet jelentkezett szinte azonnal a robbantást követően.

Múlt héten szerda este ugyanennek a szervezetnek az emberei túszokat ejtettek ugyancsak Mogadishuban egy étteremben, és a rendőrségnek csak másnap hajnalra sikerült véget vetnie a drámának, amelyben 31 ember vesztette életét, és mintegy 40 sebesült meg. A halálos áldozatok többségét a támadók közvetlen közelről lőtték agyon, köztük öt kislányt is.

Az al-Shabaab a washingtoni Stratégiai Tanulmányok Afrika Központjának adatai szerint tavaly több mint 4200 embert ölt meg, többet mint bármely más terrorszervezet a kontinensen.

(MTI)